Tornar a Notícies

Fabio Quartararo ve a Sportcat per accelerar la recuperació i reapareixerà la setmana vinent al Gran Premi del Japó

05/10/2015

Fabio Quartararo, el pilot francès de l’equip Estrella Galícia 0,0 de Moto3, reapareixerà la setmana vinent al Japó al campionat del món de motociclisme després de recuperar-se a Girona de la fractura bimaleolar del turmell dret que va patir el 13 de setembre al circuit de Misano, al Gran Premi de San Marino. El jove esportista, de 16 anys, va ser intervingut quirúrgicament a Barcelona i es va desplaçar a Girona per treballar de forma intensiva al centre mèdic Sportcat i al centre de rendiment esportiu i assessorament Cenit i accelerar la recuperació.
 
El treball de readaptació física realitzat al Centre Cenit i la rehabilitació intensiva feta a Sportcat han permès que en només una setmana Quartararo pugui començar a caminar recolzant el peu, ja que la fractura ha consolidat i l’edema ossi pràcticament ha desaparegut, i la setmana vinent competirà al Gran Premi del Japó. En el tractament a Sportcat s’han utilitzat aparells de rehabilitació d’última generació que han accelerat el temps de recuperació, que ha passat de les 8 o 10 setmanes previstes inicialment a les 3 que han transcorregut des de la lesió a Itàlia. El pilot ha millorat també gràcies a l’entrenament físic que ha seguit al Centre Cenit.
 
El doctor Jordi Surós, metge especialista en traumatologia esportiva i director d’Sportcat, destaca que la rehabilitació que Quartararo ha portat a terme a Girona “ha accelerat el temps de recuperació” de la lesió, però reconeix que amb una segona setmana de treball intensiu “hauríem assegurat que podria córrer al Japó sense problemes. A dia d’avui el pilot ja recolza el peu i camina, però caldrien uns dies més al mateix ritme que hem fet fins ara”.
 
Brenton Cabello, director del Centre, afirma que “des de Cenit hem treballat dur en la rehabilitació funcional de Fabio, amb tot el nostre equip multidisciplinar, amb l’objectiu que torni a pujar a la moto a Japó, ja que la gira asiàtica és molt important pel pilot”.
 
Fabio Quartararo es mostra “impressionat” pel que ha aconseguit en una setmana a Girona. “Mai havia fet un tractament així, la mobilitat del peu canviava del matí a la tarda”, explica el pilot que esperava haver tardat dos mesos a aconseguir el que des d’Sportcat s’ha obtingut en una setmana. “Marxo cap a Japó –afirma Quartararo- amb confiança, molt animat i convençut i a punt per la carrera”.
 
Quartararo, que s’ha instal·lat a Girona mentre s’ha sotmès al tractament intensiu, viatjarà aquest cap de setmana al Japó per continuar amb una rehabilitació convencional, i la setmana vinent pujarà a la moto per reaparèixer al mundial. El francès, que ha debutat aquest any al campionat del món de motociclisme i que ja ha pujat dos cops al podi amb dues segones posicions (GP de les Amèriques i GP d’Holanda), és una de les grans promeses de futur del mundial. El jove esportista ha guanyat sis títols del Campionat d’Espanya de Velocitat (CEV) en les categories de 50 cc (2008), 70 cc (2009), 80 cc (2011), Pre-Moto3 (2012) i Moto3 (2013 i 2014).
 
El pilot de l’equip Estrella Galícia 0,0 s’ha mostrat molt satisfet pels resultats aconseguits amb la rehabilitació intensiva que ha seguit a Girona i amb la ràpida recuperació de la lesió. Quartararo ha expressat la seva intenció de tornar a la ciutat, quan els seus compromisos li permetin, per acabar de recuperar-se. 

Fotos de la notícia

Centre mèdic acreditat per:
Únic centre mèdic a Catalunya acreditat com a destí de turisme esportiu
Centre col·laborador i formatiu de:
Agència de comunicació de Sportcat: