Tornar a Notícies

La nutricionista ADRIANA DUELO, nou fitxatge de Sportcat (Sports Medicine)

01/02/2014

La dietista-nutricionista Adriana Duelo s’incorporarà el proper 31 de gener a l’equip mèdic d’Sportcat, on assessorarà i guiarà  a aquells pacients que pateixen migranya, diabetis, sobrepès o obesitat o a aquells que vulguin millorar el seu rendiment físic.

Duelo és graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna (Universitat Ramon Llull) i està especialitzada en Dèficit de DAO i els problemes associats amb aquest trastorn metabòlic.  També ha treballat en diferents sectors dins del món de la nutrició, el que li ha permès conèixer altres camps i enriquir-se professionalment: ha participat en programes d’educació nutricional per la diabetis dins la indústria farmacèutica, és coautora d’un estudi nutricional al Futbol Club Barcelona i també ha conegut de ben a prop la nutrició hospitalària.

Especialista en el  dèficit de DAO

El Dèficit de DAO és un trastorn metabòlic que es caracteritza per una alteració en el metabolisme de la histamina alimentària. Aquesta alteració apareix quan hi ha poca activitat de l’enzim DiAmino Oxidasa (DAO),  és a dir, quan per algun motiu, ja sigui hereditari, farmacològic o per una altra patologia, es crea una deficiència considerable en l’activitat funcional de l’enzim més important en la degradació d’aquesta molècula, la histamina.

El resultat és una desproporció entre la histamina ingerida i la capacitat de metabolitzar-la, fet que provoca l’acumulació d’histamina en plasma i l’aparició dels efectes adversos. Els més destacables són migranya, problemes intestinals, pell atòpica i fatiga crònica, entre d’altres.

A diferència de l’al·lèrgia alimentària, l’aparició dels símptomes o efectes adversos no està lligada al consum d’un aliment concret, sinó que pot associar-se a una llarga llista d’aliments amb continguts variables d’histamina. Sovint, els símptomes poden aparèixer després del consum de productes amb nivells baixos d’histamina.  Això suposa una dificultat a l’hora s’autogestionar-se la dieta un cop es té el diagnòstic. És per aquest motiu que es fa imprescindible la pauta d’un dietista-nutricionista.

Fotos de la notícia

Centre mèdic acreditat per:
Únic centre mèdic a Catalunya acreditat com a destí de turisme esportiu
Centre col·laborador i formatiu de:
Agència de comunicació de Sportcat: