Tornar a Notícies

Sportcat és l’únic centre de medicina esportiva acreditat com a Destinació Turística Esportiva de tot Catalunya

01/08/2016

El centre de medicina esportiva Sportcat (Sports Medicine), ubicat a Girona, és l’únic centre mèdic de Catalunya que disposa del segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) atorgat per l’Agència Catalana de Turisme, pel fet de disposar d’unes instal·lacions, maquinària, equip professional i serveis de qualitat, adreçats a esportistes. Des d’aquest mes és també l’únic centre a les comarques gironines que compta amb l’acreditació com a centre d’alt rendiment esportiu, Nivell 2, que atorga el Departament d’Esports de la Generalitat de Catalunya.

El centre ofereix serveis de medicina esportiva, fisioteràpia, psicologia, estudis biomecànics, nutrició, fisiologia esportiva i entrenaments personalitzats, i compta amb personal especialitzat i qualificat, vinculat al món mèdic professional d’elit esportiva: metge de traumatologia esportiva, podòleg, biomecànics, fisioterapeutes, psicòlegs, cardiòlegs i nutricionistes.

A més a més, per a la recuperació d’esportistes, posa a la seva disposició una cabina d’ozó, una màquina de teràpia de buit intermitent i una cabina de flotació anti-estrès, entre d’altres. És pel fet d’oferir aquests serveis i especialitats, que atrauen esportistes d’arreu del món a assessorar-se i a recuperar-se a Girona, que Sportcat ha obtingut aquestes dues acreditacions.

Sportcat (Sports Medicine) va iniciar el seu recorregut l’any 2008 quan el Dr. Jordi Surós Romagós va decidir incorporar en un espai totes les iniciatives mèdiques que fins aquell moment hi havia en el mercat del món de l’elit esportiva. El centre mèdic s’ha anat especialitzant cada cop més en la medicina esportiva, i progressivament ha anat ampliant la seva cartera de serveis.

A l’avantguarda de la tecnologia

La major part de la maquinària que utilitza Sportcat és de fabricació exclusiva i té una potència tècnica i unes prestacions “que resulten molt més eficaces en els tractaments que la maquinària que se sol utilitzar generalment”, afirma el director de Sportcat, Jordi Surós. Són aparells de darrera generació que ajuden els esportistes i públic en general que es tracta al centre, a recuperar-se d’una forma més ràpida i més efectiva, i fins i tot a millorar el seu rendiment. Aquest fet permet a Sportcat anar un pas per endavant de la resta de centres i obtenir resultats mèdics molt destacats. En nombroses ocasions, s’ha citat Sportcat en els mitjans de comunicació per recuperacions “miraculoses” d’esportistes de primer nivell, i tot gràcies al seu equip de professionals, coordinat i dirigit pel Dr. Jordi Surós, i a una tecnologia exclusiva.

La inversió en aparells de darrera generació, alguns d’ells amb patents de la NASA, han fet que el centre hagi anat destacant en la rehabilitació, per a la qual disposa de la tecnologia de darrera generació d’arreu del món, i de la pròpia. L’empresa familiar CESMAR ELECTROMEDICINA SL, ha fabricat la majoria dels aparells mèdics que s’utilitzen al centre, molts dels quals han estat premiats en diverses ocasions a nivell internacional. L’any 2004, el primer model de l’aparell de hipertèrmia profunda UHF, va rebre un premi internacional de noves tecnologies per innovar a l’hora de fer el tractament amb semiconductors. Actualment en tenen a punt el darrer model AF-1000.

Un altre dels aparells a destacar és el làser d’alta potència, que varen presentar l’any 2010 al Congrés Mundial de Traumatologia Esportiva a Puerto Rico (ESA), com a novetat mundial. Era el primer làser terapèutic per al sistema músculo-esquelètic en treballar amb potències de 10watts. Com a referència, els làsers actuals treballen amb potències de 0,5-3 watts. Actualment estant sortint làsers de 9 watts combinant 3 làsers conjuntament. Des de fa 2 anys, Sportcat disposa ja del nou model de làser de 30 watts. El famós aparell d’EPI (electròlisi percutànea intratisular), també és de fabricació pròpia i actualment n’acaben de treure un nou model.

Sportcat disposa també d’un analitzador de gasos de darrera generació per fer estudis fisiològics d’alt rendiment , i de tapissos de pressions i càmeres d’alta velocitat per mesurar la biomecànica dels atletes.

A banda d’aquests aparells, Sportcat crea més tecnologia pròpia feta a mida segons les necessitats i carències que detecten. La investigació i innovació en tècniques i aparells és una constant en aquest centre. Col·labora amb equips d’investigació, a nivell nacional i internacional, per a la millora, desenvolupament i progressió de tècniques mèdiques que permeten accelerar i millorar les recuperacions, i també col·labora en desenvolupaments tècnics fent estudis d’aparells de darrera generació.

Sportcat és un referent en el món de l’elit esportiva, però també adreça tots els seus serveis als esportistes amateurs que volen seguir als seus referents o ídols i que s’adrecen al centre per gaudir d’una experiència o amb la intenció de millorar gràcies als serveis que ja utilitzen els esportistes d’elit. Tot i tractar-se d’un centre especialitzat en medicina esportiva, els seus serveis estan a l’abast de tothom.

Fotos de la notícia

Centre mèdic acreditat per:
Únic centre mèdic a Catalunya acreditat com a destí de turisme esportiu
Centre col·laborador i formatiu de:
Agència de comunicació de Sportcat: