Fisioteràpia

A Sportcat disposem d’un equip multidisciplinari i d’una tecnologia en electroteràpia de darrera generació per poder realitzar les millors teràpies i rehabilitacions a cada client. Cada persona és diferent, tot i que es puguin tenir les mateixes patologies. Cal valorar-les una a una i buscar la millor rehabilitació que optimitzi el temps i les seqüeles. El temps és vital per tothom. A Sportcat sortim dels tractaments de rehabilitació convencionals. No realitzem les rehabilitacions típiques, sinó que anem molt més enllà, investigant dia a dia i millorant-nos per intentar arribar a un nivell d’excel·lència en el què fem.

DIATÈRMIA PROFUNDA UHF

La diatèrmia, és un tipus de termoteràpia. Res a veure amb les termoteràpies convencionals com serien l’infraroig, l’ona curta o les microones. La gran diferència és la penetració en els teixits. Cap de les altres termoteràpies té prou profunditat per arribar a actuar a l’interior de les càpsules articulars, doncs són longituds d’ones que apliquen un augment tèrmic de fora a dins. La que té més profunditat de les tres seria les microones, però la pell i la grassa en ser poc transpirable, no és capaç d’absorbir grans dosis de temperatura concentrades en una zona d’aplicació, fet que poden cremar abans de tenir prou profunditat. Aquest tipus de termoteràpia és la que la majoria de centres de rehabilitació utilitzen. A Sportcat utilitzem la diatèrmia profunda UHF, que treballa a 200 watts i a una longitud d’ona de 493 MHz. Aquest tipus de termoteràpia en canvi té el seu focus d’acció a nivell profund, creant aquest augment tèrmic de dins a fora. Aquest fet, permet actuar a nivell profund, creant un creixement tèrmic al llindar dels 41 ºC, augmentant la vasodilatació profunda i el metabolisme cel·lular en la zona que tractem. Aquest fet, provoca un important efecte estimulador de col·lagen i antiinflamatori, absorbint l’edema i cicatritzant teixits profunds on totes les altres termoteràpies no tenen acció. Aquest tractament és l’òptim en totes les patologies osteoarticulars cròniques o agudes que creïn un procés inflamatori, com serien tots els processos degeneratius artròsics, artritis, osteocondritis, edemes ossis, periostitis, contusions articulars, atacs gotosos, distròfies simpàtico reflexes... etc. La diatèrmia profunda UHF, permet arribar a estimular un augment vascular i recuperar processos com el Sudeck, la DSR... Les hèrnies discals i protrusions discals, són processos degeneratius on el disc vertebral pateix un procés degeneratiu, perdent les propietats de l’anell fibrós. Amb la diatèrmia aconseguim crear una nucleosis del disc vertebral, absorbint l’edema que li està potenciant la degeneració, millorem significativament la clínica de dolor i estabilitzem el procés degeneratiu. Sovint, amb aquest tractament, tot i que no evita ni treu l’hèrnia, simplement l’estabilitza, la redueix parcialment i absorbeix l’edema, és suficient per deixar el pacient asimptomàtic i evitar així la cirurgia. També s’aplica en post-cirurgies per absorbir l’edema i evitar o desfer les fibrosis.

LASERTERÀPIA D’ALTA POTENCIA IR

A Sportcat disposem en exclusiva del làser d’alta potencia IR de 10 watts. L’any 2010, vam presentar en el Congrés Mundial de Medicina i Traumatologia Esportiva a Puerto Rico (USA), en l’Europeu a Londres a la Universitat Queen Mary i en l’estatal a San Sebastian aquest làser de darrera generació i els seus resultats i aplicacions. La majoria de làsers que s’utilitzen en fisioteràpia solen donar entre 0,5 i 2,5 watts, no tenint la suficient aplicació energètica per fer una important estimulació del teixit danyat per a crear un procés de regeneració.

Des del gener de 2014, hem desenvolupat un nou model de LASER D'ALTA POTENCIA IR, treballant actualment segons necessitats fins a 30 watts de potència. Format per un diode de 910nm de llum infraroja, i la gran potència que té permet estimular en una sola sessió, el que la majoria de làsers necessitarien 15 sessions o més. Aquest fet accelera el metabolisme cel·lular, la regeneració dels teixits i el temps de resolució de la patologia. L’aplicació principal d’aquest làser és en les tendinopaties, les patologies lligamentoses i musculars. Així processos crònics o aguts com tendinitis, tendinosis, ruptures musculars, fibrosis... és el tractament d’elecció.

EPI (ESTIMULACIÓ PERCUTÀNIA INTRATENDINOSA)

Una altra de les nostres tecnologies i teràpies pròpies que ens diferencien és la estimulació percutània intratendinosa. Consisteix en l’aplicació d’una corrent galvànica de baixa freqüència (entre 3-8 MHz) i baixa potència (entre 1-8 volts) en una zona molt concreta, guiat per ecografia múscul esquelètica i a través d’una petita agulla d’acupuntura. Serveix per accelerar l’estimulació o crear-la en processos tendinosos o musculars, desfent fibrosis, augmentant la vascularització i irritant la zona per potenciant l’efecte inflamatori fisiològic. Aquest tipus de tractament s’optimitza combinant-lo amb el nostre làser d’alta potència.

TERÀPIA MAGNÈTICA

Les Ones magnètiques, són uns tractaments que creen una vibració molecular a nivell osteo-muscular que potenciarà una neovascularització. Utilitzat amb combinació amb tractaments com la diatèrmia profunda UHF, potenciarem un efecte antiinflamatori, estimularem el col·lagen articular i millorarem la densitat òssia. Els aparells d’ones magnètiques que disposem a Sportcat són de gran potència. Quan parlem de tractaments d’ones magnètiques no tots són iguals, cal tenir present la potència que donen i el diàmetre del solenoide que és l’aplicador. Així hi ha aparells d’ones magnètiques que no tenen pràcticament potència i necessitaríem moltes hores d’aplicació per arribar si arriben, a crear un efecte metabòlic. D’aquí que s’ha de ser molt crític a l’hora de valorar i comparar els tractaments de magnetoteràpia. Amb els aparells d’ones magnètiques que disposem en generar una gran potència i tenir un gran solenoide, aconseguim estimular el periosti ossi generant aquesta neovascularització desitjada, que potenciada per l’efecte tèrmic profund de la diatèrmia profunda UHF, aconseguim tractar processos degeneratius crònics osteoarticulars com artrosis, osteocondritis, DSR, Sudecks... Una de les aplicacions importants de les ones magnètiques és per patologies òssies, com serien fractures. Podem aplicar-les sobre el guix o fèrules de fibra sense cap problema, accelerant la cicatrització i reduint a la meitat el temps de consolidació i evitant seqüeles tant problemàtiques com les Distròfies Simpàtico Reflexes (DSR), les fibrosis, anquilosis articulars o el Sudeck. Fractures de Stress, periostitis són altres de les principals aplicacions de les ones magnètiques. Una de les principals patologies degeneratives òssies sobretot en les dones, és l’osteopenia o en la seva fase més avançada l’osteoporosis. Consisteix en un deteriorament i minvament de la densitat òssia deguda a la pèrdua del metabolisme estrogènic en la menopausa, donat que en l’edat fèrtil de la dona, els estrògens han sigut els màxims responsables del manteniment de la densitat òssia càlcica. Les ones magnètiques en aquestes patologies, afavoreixen l’absorció i consolidació del calci present en l’ós, evitant així perdre més densitat òssia, estabilitzant-la i millorant la fortalesa de l’os. Es tracta d’un tractament òptim per a prevenir l’osteoporosi i evitar fractures patològiques òssies.

ELECTROESTIMULACIÓ CORPORAL GLOBAL

Una altra de les tecnologies que ens diferencien és l’electroestimulació corporal global. Prové de USA i consisteix en una armilla que agafa tot el cos, braços, glutis, cuixes i que té incorporats i sectoritzats elèctrodes en cada grup muscular, permetent a partir d’una consola, emetre els polsos elèctrics que ens interessin. Així podem elastificar, tonificar, hipertrofiar el que ens interessi, sempre treballant globalment tot el cos i equilibrant i compensant la musculatura. Diferents estudis demostren que una sessió amb aquest tipus de tractament que dura uns 30-40 minuts equivalen a unes dues setmanes de gimnàs diari. Això ens permet mantenir la musculatura en cas de lesió llarga, recuperar la musculatura post-esforç físic important (maratons, ultramans...), equilibrar i compensar la musculatura quan hi ha descompensacions o degeneracions o lesions nervioses...

FACTORS DE CREIXEMENT (PRGF)

Sportcat (Sports Medicine) som un centre col.laborador amb BTI (BIOTHECNOLOGY INSITITUTE) a nivell de investigació i utilització de protocols i kits per realitzar correctament complint totes les normatives de la CE en l'obtenció i infiltració dels PRP (PROTEIN GROW FACTORS).

http://bti-biotechnologyinstitute.com/es/

Els “factors de creixement” o millor dit, proteïnes d’alt pes molecular autògenes, són altres dels tractaments que fem a Sportcat. En aquest cas també sortim de la norma en la seva aplicació, ja que combinem les infiltracions de PRGF amb estimulacions percutànies intratendinoses ecoguiades, augmentant l’eficàcia i optimitzant el seu rendiment. En què consisteix el procés? Es tracta en la infiltració de proteïnes en la zona que volem tractar (lesions tendinoses o musculars), que prèviament hem tractat de la sang que hem extret del pacient. Aquest tipus de tractament no serveix com sovint s’utilitza per osteocondritis, artrosis,... doncs són teixits que no regeneren un cop s’han degenerat. Així a Sportcat per molt que el client ho demani no els hi aplicarem en aquests procesos, tenim tractaments molt més eficaços i resolutius. Ara bé, sí que combinant les nostres tècniques amb patologies tendinoses o musculars els “factors de creixement” afavoriran i acceleraran el procés resolutiu. Va molt bé en processos sobretot crònics com tendinitis d’espatlla, epicondilitis de colze, fibrosis en cicatrius musculars..., també en processos més aguts, tot i que s’ha de valorar el cost del benefici, doncs sovint amb els nostres tractaments és suficient i no cal combinar-ho amb les infiltracions de PRGF. ÀCID HIALURÒNIC Les infiltracions d’àcid hialurònic són un dels tractaments òptims per realitzar una condroprotecció post rehabilitació, un cop estabilitzat el procés inflamatori. L’àcid hialurònic fa uns 15 anys que s’infiltra, tot i que és en aquests darrers anys quan s’ha començat a utilitzar més i ha substituït molts productes ja que no ofereix cap efecte secundari i els beneficis articulars són molts. L’àcid hialurònic es pot prendre oral, tòpic o infiltrat. El tractament injectat dins la mateixa articulació és l’òptim, tot i que cal tenir present que són productes cars, sobretot quan la molècula és pura i de biotecnologia i no derivada de la cresta de gall o altres animals. A Sportcat, realitzem infiltracions ecoguiades d’articulacions amb àcid hialurònic per fer una condroprotecció en fases finals de tractaments o per prevenció.

ALTRES...

A part d’aquests tractaments comentats, disposem d’altres aparells d’electroteràpia, així com un gimnàs equipat amb aparells d’excèntrics...

Centre mèdic acreditat per:
Únic centre mèdic a Catalunya acreditat com a destí de turisme esportiu
Centre col·laborador i formatiu de:
Agència de comunicació de Sportcat: