Revisions mèdico-esportives

A Sportcat donem un valor molt important a les revisions mèdico-esportives. Creiem que són necessàries per fer esport amb salut. Per desgràcia sovint no es dóna prou importància a un bon control mèdic per prevenir i evitar patologies que puguin suposar un risc per a l’esportista. I és que una revisió mèdico-esportiva no s’ha de fer només per obtenir “l’apte” a la fitxa federativa. Ha d’incloure estudis valorats per professionals que ens aconsellaran i assessoraran de les condicions físiques de l’esportista, descartant la majoria de patologies cardíaques que poden provocar la mort sobtada. A Sportcat disposem de diversos tipus de revisions mèdico-esportives, depenent de les inquietuds de cada client. Totes elles serveixen per aconseguir l’aptitud per a les fitxes federatives.

PROVA BÀSICA A

Per a nens/es d’entre 7 i 14 anys. Anamnesis, exploració física completa, talla, pes, elasticitat, composició corporal per bioimpedància octapolar, corba de creixement, electrocardiograma en 12 derivacions, tensió arterial en repòs.

PROVA BÀSICA B

A partir de 14 anys, excepte sol·licitud expressa del client en menors de 14 anys. Anamnesis, exploració física completa, talla, pes, elasticitat, composició corporal per bioimpedància octapolar, corba de creixement, electrocardiograma en 12 derivacions, tensió arterial en repòs. Prova esforç submaximal fins al 85% de la freqüència cardíaca màxima segons edat. Es realitzarà en cicloergòmetre o tapís rodant. Aquesta prova es fa monitoritzada en tot moment amb l’electrocardiograma en les 12 derivacions i es sincronitza amb la mesura de les tensions arterials en l’esforç.

PROVA DE RENDIMENT – PLATINIUM

Anamnesis, exploració física completa, talla, pes, elasticitat, composició corporal per bioimpedància octapolar, corba de creixement, electrocardiograma en 12 derivacions, tensió arterial en repòs. Prova esforç Maximal fins al 100% de la freqüència cardíaca màxima, o per claudicació en l’esforç. Aquesta prova es fa monitoritzada en tot moment amb l’electrocardiograma en les 12 derivacions i es sincronitza amb la mesura de les tensions arterials en l’esforç. La prova es realitzarà sobre tapís rodant o cicloergòmetre segons el gest esportiu de cada client. Amb aquesta prova a part de ser un test de salut, calcularem el VO2max, el llindar anaeròbic, zona de treball aeròbic, càrrega màxima, tensió arterial màxima i freqüència cardíaca màxima real.

PROVA DE RENDIMENT – GOLD

És la més completa de les proves estàndard que realitzem a Sportcat. Amb aquesta prova podem objectivar l’estat físic de l’esportista i fent comparatives amb altres d’anteriors podem obtenir valors de rendiment que ens fan valorar l’evolució de l’entrenament. La prova de rendiment – Gold inclou la prova Platinum, però a part es farà una espirometria en repòs, calculant els diferents volums pulmonars i els reservoris. Espirometria en esforç, per descartar patologies obstructives o restrictives pulmonars. També realitzarem un test de lactacidèmia post-esforç maximal que ens permetrà valorar l’acumulació de lactats en el múscul després d’un esforç màxim. Aquests valors ens ajudaran a valorar molt més l’estat físic del client.

REVISIÓ MÈDICO-ESPORTIVA PER ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Per obtenir aquest certificat d’aptitud, es pot obtenir amb la prova Gold o una revisió bàsica B + espirometria basal + espirometria esforç. Aquesta prova la realitzaran metges especialistes en medicina esportiva, que han estat formats i han obtingut el títol de capacitació com a examinador de bussejadors per la Unitat de Terapèutica Hiperbàrica – CRIS.

Centre mèdic acreditat per:
Únic centre mèdic a Catalunya acreditat com a destí de turisme esportiu
Centre col·laborador i formatiu de:
Agència de comunicació de Sportcat: