Proves d'esforç amb mesura de gasos

La prova d'esforç amb mesura de gasos és la prova mèdico-esportiva més completa que hi ha, ja que es poden fer els càlculs de rendiment físic a temps real i amb mesures reals. Es realitza mesurant els gasos inhalats i exhalalts constantment.

Permet mesurar amb exactitud els valors de VO2 max, l'umbral aeròbic (Vt1) i l'umbral anaeròbic (Vt2). També permet calcular amb exactitud la zona de crema-greixos, la zona de combustió de carbohidrats, la zona de combustió glicèmica i la zona làctica.

Alhora es mesura l'electrocardiograma en les 12 derivades, la pressió arterial per comprovar com s'adapta i recupera en l'esforç, mesurem en sang els lactats i la glucosa postesforç.

Es fa prèviament a la prova l'exploració física, l'anamnesi complerta, l'espirometria en repòs i l'espirometria forçada, es mesura la saturació d'oxigen en sang, l'antropometria per bioimpedància octapolar... etc.

Per fer aquesta prova es necessita un total d'unes 2 h - 2,30h.

Per fer-la, es pot escollir fer-la amb cicloergòmetre (bicicleta) o tapís rodant (cinta), segons el gest esportiu de cadascú.

En les nostres instal.lacions disposem de vestuaris amb dutxes on us podreu canviar i dutxar al finalitzar la prova.

Centre mèdic acreditat per:
Únic centre mèdic a Catalunya acreditat com a destí de turisme esportiu
Centre col·laborador i formatiu de:
Agència de comunicació de Sportcat: